Ga naar de inhoud

Erik

Door Marco Krijgsman, marketeer Symbis

In the picture: Erik van Trijp, IT Consultant Symbis

Ik heb een Teamsafspraak (het hybride werken is ook bij ons goed ingeburgerd 😊) met ICT-Consultant Erik van Trijp om eens wat meer te weten te komen over hem. Erik is  juni 2021 bij Symbis gestart.

Hoe ben je bij ons terechtgekomen vraag ik hem. Erik vertelt “Ik werkte bij een bedrijf in Utrecht waar ik het niet echt meer naar mijn zin had. Toen ik proactief benaderd werd voor een andere uitdaging ben ik op gesprek geweest bij Marien (onze directeur) en Irene (onze HR-manager). Dat verliep dermate goed, dat ik vrij snel daarna m’n contract heb getekend.”

Als ik vraag waarom hij het zo leuk vindt bij Symbis antwoordt Erik enthousiast “De vrijheid, openheid en platte organisatiestructuur spreken me erg aan. Daarnaast heb je als ICT-Consultant heel afwisselend werk. Je bent met veel verschillende projecten en klanten bezig.”

Wat typeert jou als ICT-Consultant? “Ik ben een echte allrounder en ontzettend leergierig. Ik zit ’s avonds vaak nog allerlei nieuwe dingen op IT-gebied op te zoeken. Ik had op mijn 10e al mijn eerste computer. Ik heb al zoveel gezien in de IT-wereld dat ik wel durf te beweren dat ik heel breed ben onderlegd.” Ook alweer een collega die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt zeg ik lachend. “Haha inderdaad ja.”

Het toverwoord: de cloud
Wat vind jij het leukste om voor onze klanten te betekenen? Erik vervolgt “Ik vind het een uitdaging om de IT-techniek aan de achterkant te perfectioneren. Het grote plaatje bij een klant vind ik het mooiste. Het kan mij niet complex genoeg zijn. Een printerstoring oplossen bijvoorbeeld hoort er uiteraard ook bij, maar daar krijg ik niet echt een kick van. Zet mij maar in een datacenter tussen de servers, haha. Maar dat is ook het mooie aan ons team. Een ander vindt het juist weer heel erg leuk om voor een gebruiker zijn of haar vraag te beantwoorden of probleem op te lossen.”

Jij hebt vast ook wel een idee voor jezelf waar de IT naar de toekomst naartoe gaat. “Uiteraard” zegt Erik. “Iedereen moet naar de cloud is nu het toverwoord. Maar de cloud is eigenlijk niets anders dan dat je je data op andermans computer zet. Je ziet een soort golfbewegingen. Van centraal naar decentraal en nu weer centraal. Het zou mij niet verbazen als er over paar jaar weer een stukje decentraal terugkomt.”

Hé Erik, jouw vrouw Suzy werkt sinds kort ook bij Symbis, gaat het nu 24/7 over werk thuis? “Daar wordt bij de aardappels nog weleens over gesproken inderdaad” zegt Erik lachend. “Maar goed dat zal vanzelf wel minder worden hoop ik.”

Wil je ook eens onze werkomgeving ervaren?

HR-Manager Irene ontmoet je graag bij ons op kantoor