Ga naar de inhoud

Microsoft 365 Copilot

Lancering Microsoft 365 Copilot: Jouw Persoonlijke AI-Assistent

Grote techbedrijven implementeren in hoog tempo de nieuwste mogelijkheden van ChatGPT in hun technologieën, en Microsoft is daar geen uitzondering op. Onlangs hebben ze de introductie van Microsoft 365 Copilot aangekondigd. In deze blog bespreken we wat Copilot is en wat je ervan kunt verwachten.

Copilot combineert de kracht van AI-technologie gebaseerd op GPT-4 met jouw taken in Microsoft 365. Copilot fungeert als een soort persoonlijke assistent, die je kan helpen bij allerlei werkzaamheden die je doet in de Microsoft 365 apps

Copilot wordt volledig geïntegreerd in Microsoft 365 en werkt binnen o.a. Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Microsoft heeft enkele praktische toepassingen en voorbeelden gedeeld die Copilot biedt:

  • Word: Copilot biedt een eerste concept in Word dat je kunt bewerken en verbeteren, waardoor je uren bespaart bij het schrijven en bewerken van teksten.
  • PowerPoint: Met Copilot in PowerPoint kun je eenvoudig prachtige presentaties maken en relevante content toevoegen uit documenten die je eerder hebt gemaakt.
  • Excel: Copilot helpt je bij het analyseren van trends en maakt binnen enkele seconden professioneel ogende datavisualisaties in Excel.
  • Outlook: Copilot in Outlook helpt je om je inbox snel en efficiënt te beheren, zonder urenlang te hoeven zoeken.
  • Teams: Copilot in Teams biedt een samenvatting van belangrijke discussiepunten, inclusief wie wat heeft gezegd en waar mensen het wel of niet over eens zijn. Tijdens vergaderingen kunnen ook actiepunten en voorstellen worden aangegeven.
  • Power Platform: Met Copilot in Power Platform kan iedereen repetitieve taken automatiseren, chatbots maken en in enkele minuten van idee naar werkende app gaan.

Daarnaast wordt ook Business Chat uitgerold. Deze chatfunctie kan natuurlijke taalprompts bieden, vergelijkbaar met ChatGPT. Bovendien kan de chat statusupdates genereren op basis van vergaderingen, e-mails en chatgesprekken.

Prijzen

Op dit moment zijn er nog geen details bekend over de prijzen en licenties voor het gebruik van Copilot. Microsoft heeft nog geen informatie vrijgegeven over de voorwaarden om Copilot te kunnen gebruiken. Het lijkt er echter op dat Copilot een premiumfunctie zal worden.

Daarnaast is het nog niet duidelijk of Copilot uitsluitend beschikbaar zal zijn in het Engels, of dat andere talen, waaronder Nederlands, ook ondersteund zullen worden. De specifieke implementatiedata voor de verschillende Microsoft 365-apps zijn eveneens nog niet bekendgemaakt.

Meer weten over Microsoft 365 Copilot?

We helpen je graag verder!