Ga naar de inhoud

De juiste apparaten

De juiste apparaten, medewerkers hebben verschillende behoeftes

Elke medewerker heeft persoonlijke voorkeuren als het gaat om het uitvoeren van zijn of haar werk. De een werkt graag vanuit huis, terwijl de ander liever zijn/haar laptop overal kan openklappen. En een salesmedewerker heeft vaak genoeg aan een lichtgewicht mobiel apparaat, terwijl een grafisch ontwerper behoefte heeft aan een veel krachtiger apparaat met grafische rekenkracht.

Organisaties kunnen kiezen voor standaardisatie wat betreft werkplekken. Het kan dan voorkomen dat de gekozen werkplek niet voor elke medewerker het juiste device is. Daarom zien we in de praktijk dat veel organisaties de keuze bij de medewerker laten, mits passend binnen de centrale IT-omgeving.

In het verlengde hiervan is het slim om met persona’s te werken. Door medewerkers te laten werken op een manier die aansluit bij hun functie en werkstijl, kunnen ze efficiënter werken. Daarnaast voelen ze zich vaak nog meer gewaardeerd en is men helemaal tevreden met het device waarmee gewerkt wordt. Het idee is om voor elke persona één of meerdere standaardapparaten te selecteren waaruit ze kunnen kiezen. De meeste organisaties hebben maximaal 6 persona’s. 80% van hen kan werken met deze persona’s, maar er is uiteraard altijd ruimte voor overlappingen, aanpassingen en uitzonderingen.

01 De Mobiele Reiziger
Veel onderweg, consumeert veel data. Werken graag met een lichtgewicht apparaat met een lange accuduur.

02 De Flexibele Kantoorwerker
(Flex)werker op kantoor, volledige werkplekervaring. Werken graag met een laptop of docking station met (grote) beeldschermen.

03 De Cloud Browser
Gebruikt werkplek voornamelijk vanuit webbrowser. Werken graag met een Chromebook of thin client.

04 De Creatieve Pro
Contentcreatie, specialistische programma’s. Werken graag met een apparaat met veel grafisch vermogen.

05 De Power Gebruiker
Veel dataverwerking en AI. Werken graag met zware desktop of laptop met veel CPU-kracht en geheugen.

06 De Frontliner
Taakgericht, zoals de receptie, sales en service. Werken graag met lichte laptops of all-in-ones en een noise cancelling-headset voor telefoongesprekken.

In een tijd waarin werknemers steeds meer inspraak krijgen in de manier waarop ze hun werk uitvoeren, is het essentieel om aan hun individuele behoeften tegemoet te komen. Door flexibiliteit te bieden, voelen werknemers zich meer gewaardeerd en kunnen ze productiever zijn.

Hoewel het ideaal zou zijn om voor elke werknemer een oplossing op maat te vinden, is dit kostbaar en complex. Het gebruik van persona’s biedt een goede tussenoplossing. Dit betekent niet dat alle personen binnen een persona identiek zijn wat betreft werkstijl. Twee mensen kunnen tot dezelfde persona behoren, maar op een heel andere manier werken. Toch helpt deze indeling bij het vinden van de juiste hardware en accessoires.

Hulp bij het bepalen van de juiste apparaten voor je medewerkers?

We helpen je graag verder!