Ga naar de inhoud

Nieuwe HP Elitebooks | Nieuws

HP dompelt nieuwe EliteBook G11-reeks in AI-sausje met Intel- en AMD-opties

De nieuwe EliteBook G11-toestellen krijgen over de hele reeks een AI-boost, gaande van de EliteBook 1000-reeks tot de ProBook 400-reeks, via AMD of Intel.

AI, AI en nog eens AI: HP spreekt over niets anders wanneer het de nieuwe EliteBook G11-reeks aankondigt. Van het goedkoopste ProBook 400-model tot de duurste EliteBook 1000-variant: allemaal krijgen ze een AI-boost dankzij nieuwe chips van AMD of Intel.

Wie AI zegt, zegt Copilot. De AI-assistent in Windows krijgt op elke G11-laptop een aparte knop op het toetsenbord. Zo kan je in een handomdraai bijvoorbeeld vragen naar een samenvatting van recente mails en welke taken er nog open staan.

Elke laptop gaande van de ProBook 400-serie tot de EliteBook 1000-laptops krijgen Poly-hardware aan boord. Compatibele oortjes of headsets van Poly kan je voortaan via Direct Bluetooth met één klik koppelen, zonder dat je daarvoor een USB-dongle nodig hebt.

Tot slot ondersteunen alle modellen Windows Studio Effects. Die gebruikt de NPU (Neural Processing Unit) op de AMD- of Intel-chip om efficiënter (en dus zuiniger) te videobellen. De AI-tool neemt de vervaging van de achtergrond voor zich, oogcontact alsof je recht in de camera kijkt en automatisch zoomen om je altijd centraal in beeld te brengen. In tandem met de AI-chips van Intel en AMD kan dit heel wat batterijwinst leveren voor wie dagelijks veel videobelt.

HP EliteBook 1040 G11
Binnen de EliteBook 1000-serie vernieuwt HP de 1040-reeks in twee varianten: met of zonder x360-scharnier. Je hebt enkel een Intel-optie binnen deze klasse. Wie AMD wil, moet naar de EliteBook 800-serie kijken. Er is keuze uit de H-serie Intel Core Ultra-chips met opties voor Ultra 5 en Ultra 7.

HP introduceert ook een nieuwe kleur, glacier silver. De toestellen worden voortaan van magnesium gemaakt, vandaar de kleurwijziging vergeleken met aluminium vroeger. Het verschil is subtiel, maar wel merkbaar wanneer je ze naast elkaar legt. De nieuwe kleur is iets ‘witter’. De schermgrootte die wordt gelanceerd meet 14 inch.

Uniek voor de EliteBook 1000-serie is de AI-suite (Battery Health Manager) om meer uit de batterij te halen. Het leert hoe je werkt en gaat sneller in slaapstand tussendoor. Dat in combinatie met het automatisch vergrendelen en wekken dankzij de Windows Hello-dieptesensor naast de webcam garandeert een batterijduur tot 21 uur volgens HP. Wie enkel video kijkt, kan rekenen op maximaal 29 uur autonomie.

B&O verdwijnt van de laptops, in de plaats komt er Poly Studio voor beter geluid en een hogere kwaliteit van microfoons. De Poly Lens-suite, standaard geïnstalleerd op elke HP EliteBook 1000-laptop, zorgt voor geluidsonderdrukking via AI.

HP Smart Sense krijgt een upgrade. Deze tool meet de prestaties die je van je pc vraagt en koppelt daar de juiste koeling aan. Volgens HP zouden de verbeterde ventilatoren in de EliteBook 1000-serie tot 40 procent stiller zijn en minstens 40 procent verbeterde koelingprestaties.

Tot slot is er nog Dynamic Color Tuning waarmee de webcam een verbeterde witbalans neemt door het omgevingslicht te analyseren. De geïntegreerde webcam heeft een 5 megapixelcamera.

HP EliteBook 800- en 805-serie
Wie wil kiezen tussen Intel Core Ultra vPro (U- of H-chips) of de nieuwste generatie AMD Ryzen Pro, moet bij de HP EliteBook 800-laptops zijn. Elk model is verkrijgbaar in beide smaken. Enkel de versie met een 360-gradenscharnier beperkt de keuze tot Intel Core Ultra. Het ronde getal, 800, is de Intel-variant. 805 is de AMD-variant.

Functies zoals Smart Sense en Dynamic Color Tuning uit de EliteBook 1000-serie vind je hier ook terug. Sure View is ook hier een privacy-optie die je kan nemen. De batterijcapaciteit ligt hoger dan de G10-modellen van vorig jaar.

Beschikbare schermgroottes: 13 inch, 14 inch en 16 inch.

HP EliteBook 600- en 605-serie
Voor het eerst krijgt de HP EliteBook 600-serie een 16:10-scherm voor meer productiviteit. Het toestel krijgt ook een groter toetsenbord en touchpad. Opnieuw kan je hier kiezen tussen Intel en AMD. Intel Core Ultra (EliteBook 600) komt in twee smaken, U of H, optioneel beschikbaar met vPro. Wie liever AMD wil (EliteBook 605), heeft de keuze uit Ryzen 7000-chips (standaard of Pro).

HP heeft voor de G11-generatie de poorten anders gepositioneerd. De meest gebruikte aansluitingen vind je voortaan links. Hoe groter de poort, hoe hoger de positionering voor extra gebruiksgemak.

Beschikbare schermgroottes: 13 inch (enkel Intel), 14 inch en 16 inch.

HP ProBook 400- en 405-serie
Ook de HP ProBook 400-reeks krijgt een 16:10-scherm voor meer productiviteit en een groter toetsenbord en touchpad. De poorten worden hier ook herschikt voor een groter gebruiksgemak. Het enige wat je hier moet opgeven, is de vPro-variant bij Intel. Er is ook geen AMD-versie beschikbaar.

Configuraties zijn mogelijk met Intel Core Ultra (U- en H-serie). Er zijn twee schermopties beschikbaar: 14 inch of 16 inch.

Bron: IT Daily