Ga naar de inhoud

Roos Pieterse

In the picture: Roos Pieterse, interne systeembeheerder bij Symbis

Recent hebben we collega Roos Pieterse bij Symbis mogen verwelkomen. Ze werkt al ruim een jaar binnen onze holding, als lid van het team dat onze ERP-software onderhoudt en optimaliseert.

Ik vraag Roos naar de motivatie achter haar overstap. Ze vertelt: “Voorafgaand aan mijn periode hier had ik al een baan in de kantoorautomatisering. Ik kwam er steeds meer achter dat dit beter bij me past dan het programmeren en optimaliseren van software. Toen deed zich een gelegenheid voor binnen het interne systeembeheer bij Symbis. Ik heb die kans met beide handen aangegrepen.”

Roos vervolgt: “Het leuke aan IT vind ik dat het zich constant blijft ontwikkelen. Ik vind het een uitdaging om met nieuwe technieken te werken en met gebruikersvragen aan de slag te gaan. De technische affiniteit heb ik al van kleins af aan meegekregen. Mijn vader werkt in de IT en mijn vriend ook. Dan weet jij wel waar de gesprekken aan tafel over gaan”, zegt ze lachend.

IT is wel een ‘mannendingetje’ toch? Hoe vind je dat? “Klopt, maar ik vind dat juist leuk. Ik houd van computers, van gamen en van de techniek. En van al die kerels om me heen word ik ook niet zenuwachtig hoor, haha.”

Op mijn vraag wat haar functie inhoudt en wat haar ervaringen met Symbis zijn, zegt Roos: “Ik help mee met het interne systeem-, werkplek, en applicatiebeheer voor de bedrijven die binnen onze holding (Lumen Vera, red.) vallen. Daarnaast doe ik de opleiding Expert IT Systems en Devices. Ik werk vier dagen en heb vrijdag mijn schooldag.”

“De IT bij Symbis moet het natuurlijk ook altijd goed doen, net als bij onze relaties. Je moet als IT-dienstverlener natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. Daarnaast ontlast ik onze IT-Consultants Theo, Jasper en Martin die hiervoor verantwoordelijk zijn.”

“De overgang naar Symbis is soepel gegaan. De samenwerking loopt goed en ik ben goed opgevangen. Onze slogan ‘Persoonlijk betrokken’ klopt zeker. De mensen weten wie je bent, onzichtbaar rondlopen bij Symbis is ondenkbaar.”

Computers, gamen en techniek, zie jij dan ook nog weleens daglicht? “Haha ja hoor, m’n hond moet ook uitgelaten worden en ik ga graag een rondje hardlopen, dus no worries.”

Auteur: Marco Krijgsman
Afdeling Communicatie

Wil je ook eens onze werkomgeving ervaren?

HR-Manager Irene ontmoet je graag bij ons op kantoor