Ga naar de inhoud

Suzy van Trijp

In the picture: Suzy van Trijp, planner bij Symbis

Al onze klanten hebben ongetwijfeld weleens contact gehad met Suzy, onze planner. Wie is deze dame die sinds 1 mei 2022 bij ons in dienst is?

“25 jaar op de vrachtwagen, nu planner. Dat heeft nadere uitleg nodig,” begin ik ons gesprek. Suzy antwoordt lachend: “Inderdaad ja. Een paar jaar geleden heb ik mijn planningspapieren gehaald. Ik was toe aan iets nieuws in de transportsector. Maar het is anders gelopen. Mijn partner (Erik van Trijp, red.) werkt al een tijdje bij Symbis en zei dat er een vacature voor een planner openstond. Ik ben op gesprek gegaan en er was direct een klik. Nog voordat ik thuis was, belde ik Erik al enthousiast op. Een maand later ben ik begonnen. Ik vond het wel erg spannend hoor, na zoveel jaar in een heel andere branche starten. Maar ik heb er totaal geen spijt van.”

Op mijn vraag om eens wat meer te vertellen over haar planningswerkzaamheden vervolgt Suzy: “Ik heb voornamelijk drie hoofdtaken. Ik maak de jaarplanning voor het vaste systeembeheer bij onze relaties op locatie. Daarnaast plan ik de consultants in voor nieuw te implementeren projecten, maar ook voor storingen die niet remote opgelost kunnen worden. Een van de grootste uitdagingen is om deze zo snel mogelijk in te plannen. Het is soms een heel gepuzzel om de juiste persoon snel bij de klant te krijgen.

Naast de uitdagingen die haar werk met zich meebrengt, geniet Suzy ook van de voldoening die het biedt. Ze vertelt: “Het geeft me veel voldoening als ik onze relaties snel kan helpen. Ik ben trots op het feit dat ik een belangrijke rol speel in het soepel laten verlopen van de werkzaamheden bij Symbis en dat ik bijdraag aan tevreden klanten. Het is elke dag weer een feestje om naar het werk te gaan. Ik sta regelmatig in de file en daar mopper ik niet over, althans als die niet te lang is, haha. Dat zegt genoeg toch? Ik werk ook wel vanuit huis hoor, maar ik ben toch het liefst op kantoor.”

Als ik vraag naar haar ervaringen als vrouw in een toch wel IT-mannenwereld, zegt Suzy: “Ik vind dat juist leuk, ik was er vanuit de tansportsector natuurlijk al mee bekend. Ik kan prima mezelf zijn binnen het team. Ik merk ook dat het wederzijds is. Al moeten ze soms nog steeds wennen aan mijn directheid. Ik draai er niet omheen als ik ergens mee zit. Maar volgens mij vinden ze dat toch ook wel weer prettig. Maar, in de andere bedrijven van onze holding werken diverse dames, dus ik ben niet helemaal alleen hoor.”

Suzy benadrukt ook de positieve werksfeer bij Symbis en het teamgevoel dat er heerst. Ze merkt op: “Het is geweldig om deel uit te maken van een team waarin iedereen elkaar ondersteunt en samenwerkt om de beste resultaten te behalen. We hebben een goede communicatie en ik kan altijd rekenen op de hulp en expertise van mijn collega’s. Het maakt mijn werk hier extra plezierig.”

“En, als ik je kamer binnenloop en denk dat er een nieuwe collega zit?” “In de tijd dat ik hier werk, heb ik al een aantal keer van haarkleur gewisseld. Je zou kunnen zeggen dat het een hobby van me is,” lacht Suzy. “Wie weet, verras ik jullie binnenkort wel weer met een nieuwe look.”

Auteur: Marco Krijgsman

Wil je ook eens onze werkomgeving ervaren?

HR-Manager Irene ontmoet je graag bij ons op kantoor