Ga naar de inhoud

ISO-certificeringen | Blog

Waarom je het beste kan kiezen voor een ISO-gecertificeerde IT-partner.

Bij Symbis is informatiebeveiliging niet meer weg te denken. Wet- en regelgeving rondom privacy wordt steeds strenger, en dat is terecht. Met een ijzersterk informatiebeveiligingsbeleid verklein je de kans dat jouw organisatie slachtoffer wordt van cyberaanvallen en datalekken. Via ISO-certificeringen kunnen wij aantonen dat de informatiebeveiliging en het kwaliteitsmanagement op orde is. Zo’n ISO-keurmerk is voor vele organisaties die op zoek gaan naar een IT-partner een belangrijke vereiste. Lees in dit bericht welke ISO-certificering bij jouw organisatie past. 

Verschillende ISO-certificeringen 

ISO-certificeringen zijn wereldwijd erkende normen die richtlijnen, wetgevingen en regels vaststellen voor processen, producten en diensten. Het omvat een breed bereik aan onderwerpen, waaronder kwaliteitsmanagement, informatieveiligheid, milieubeheer en nog veel meer. Onderstaande keurmerken zijn het meest relevant voor onze IT-diensten: 

ISO 9001 

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het omvat de eisen voor het opzetten, implementeren en onderhouden van een effectief kwaliteitsmanagementsysteem binnen een bedrijf. De doelstelling van ISO 9001 is om de klanttevredenheid te verhogen door te zorgen voor consistente producten en diensten die voldoen aan de eisen van de wettelijke en regelgevende normen. 

ISO 27001 

ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging. Het omvat de eisen voor het opzetten, implementeren en onderhouden en het continu verbeteren van een informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS) binnen een organisatie. De doelstelling van ISO 27001 is om de privacy, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van informatie te garanderen en zo de informatiebeveiliging op een efficiënte en doelgerichte manier te benaderen

De voordelen van een samenwerking met een IT-bedrijf met ISO-certificering 

Overweeg je om een IT-bedrijf in te schakelen, dan kun je erop vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met informatiebeveiliging en het managementsysteem. Bovendien zijn onze medewerkers goed opgeleid en bewust van de risico’s en maatregelen. Deze kennis, vaardigheden en houding brengen we ook mee naar jou als klant. Daarnaast zijn er nog andere belangrijke voordelen van een IT-partner met ISO-certificering: 

  • Informatiebeveiliging: Een IT-bedrijf met een ISO 27001-certificering laat zien dat het informatiebeveiliging serieus neemt en effectief toepast. Dit is erg belangrijk, vooral als jouw organisatie met gevoelige gegevens werkt. Door te gaan voor een gecertificeerd bedrijf verminder je het gevaar op datalekken, cyberaanvallen en het verlies van kostbare informatie.
  • Risicobeheer: ISO-certificeringen vragen om een efficiënte aanpak van risicomanagement. Gecertificeerde IT-bedrijven evalueren en sporen risico’s op die hun dienstverlening kunnen beïnvloeden. Dit houdt in dat ze proactief bezig zijn met het verminderen van risico’s en het garanderen van de continuïteit van hun diensten, wat leidt tot een vaste en betrouwbare IT-partner voor jouw
  • Vertrouwen en reputatie: Het werken met een gecertificeerd IT-bedrijf versterkt het vertrouwen en de reputatie van jouw organisatie. Je laat je klanten zien dat je serieus omgaat met kwaliteit, informatiebeveiliging en gegevensbescherming.

ISO-certificeringen zijn meer dan alleen keurmerken; het zijn onmisbare hulpmiddelen die wij gebruiken om uniek te blijven tussen concurrenten. Door ons te houden aan de wereldwijde normen en best practices, verbeteren deze certificeringen niet alleen de geloofwaardigheid, maar motiveert het ook een operationele sterkte, klanttevredenheid en innovatie. Terwijl het technologisch veld zich blijft ontwikkelen, blijft het belang van ISO-certificeringen in IT-bedrijven constant, en legt het de basis voor groei en succes. 

Recente Hercertificering bij Symbis 

Wij bij Symbis zijn trots te delen dat onze ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 27001 (informatiebeveiliging) certificeringen onlangs weer met drie jaar zijn verlengd. Een grondige audit bevestigde niet alleen onze naleving van de gestelde eisen, maar erkende ook onze inzet en expertise op het gebied van IT-security. 

Informatiebeveiliging bij Symbis

Bij Symbis hebben we een sterke focus op digitale beveiliging van onze systemen. Wij zijn in het bezit van de NCI ISO 9001 en ISO 27001 certificaten. Wil je meer weten wat onze certificeringen inhouden en wat dat concreet betekent voor onze dienstverlening? We vertellen je hier graag meer over. Neem dan gerust contact met ons op.