Ga naar de inhoud

IT-security | Blog

Is jouw organisatie goed beschermd tegen cyberaanvallen en datalekken?

Wat is IT-security?

IT-security is het beschermen van data, gebruikers, netwerk en apparaten tegen schadelijke cyberaanvallen en datalekken. Het aantal cyberaanvallen neemt elk jaar toe. Iedereen kan ermee te maken krijgen: van multinationals en overheidsinstellingen tot de slager op de hoek. Om deze nieuwe dreigingen aan te pakken, is een goede IT-security onmisbaar.

Wat is het belang van IT-security?

In de wereld van vandaag, waar bijna alles op smartphones, computers en tablets wordt gedaan, is het meer dan ooit belangrijk om te zorgen voor goede IT-security. We gebruiken veel online tools voor ons werk en privéleven, zoals sociale media, e-mails en het opslaan van belangrijke gegevens in de cloud. Dit betekent dat we extra voorzichtig moeten zijn om deze informatie veilig te houden.

Wij moeten ervoor zorgen dat onze digitale wereld veilig is. Dit betekent dat de ICT-beveiliging up-to-date moet zijn, sterke en unieke wachtwoorden gebruikt worden (dus geen ‘qwerty123’), verdachte links of bijlagen in e-mails vermeden worden en regelmatig een back-up moeten maken van belangrijke gegevens.

IT-security is geen optie meer, maar een must in deze online wereld. Het beschermen van digitale info moet net zo belangrijk zijn als het beschermen van je persoonlijke spullen. Zowel persoonlijk als voor jouw bedrijf.

Wat zijn de gevolgen van onvoldoende IT-securitybeleid?

Het toenemende gebruik van online apparatuur en tools voor zakelijke doeleinden heeft veel bedrijven blootgesteld aan de risico’s van cyberaanvallen. Een scherp bewustzijn van je IT-security is van cruciaal belang, omdat deze aanvallen steeds geavanceerder worden. Als een bedrijf slachtoffer wordt van een cyberaanval kan dit ernstige gevolgen hebben.

Enkele mogelijke gevolgen zijn:

 • Financiële verliezen: Dit kunnen directe verliezen zijn door diefstal of fraude, of indirecte verliezen door het verlies van klanten.
 • Reputatieschade: Een cyberaanval kan het vertrouwen van klanten en partners in het bedrijf schaden, wat kan leiden tot verlies van zaken.
 • Juridische gevolgen: Bedrijven kunnen wettelijk aansprakelijk worden gesteld voor het niet voldoende beschermen van klantgegevens.
 • Verlies van gegevens: Belangrijke bedrijfsinformatie of klantgegevens kunnen verloren gaan of gestolen worden tijdens een cyberaanval.

Daarom is het essentieel om een goed IT-securitybeleid te hebben en ervoor te zorgen dat al jouw medewerkers op de hoogte zijn van de inhoud van dit beleid.

Hoe kan jouw bedrijf zich beschermen?

Er zijn verschillende manieren om te controleren of jouw bedrijf goed beschermd is tegen cyberaanvallen:

 • Updates: Zorg ervoor dat je beveiligingsupdates van software direct uitvoert. Software-updates bevatten vaak beveiligingsupdates en het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te installeren.
 • Thuiswerken veilig maken: Nu we meer thuiswerken, en misschien een privélaptop voor werk gebruiken, ontstaat er een extra risico.
 • Autorisaties beperken: Wees selectief met het toewijzen van autorisaties.
 • Data beschermen: Als je veel data verzamelt of robots inzet in je productieomgeving, zorg dan dat de aansturing goed is beveiligd.
 • Back-ups maken: Beperk de schade van een cyberincident met een goede back-up.
 • Multi-factor authenticatie gebruiken: Voorkom met multi-factor authenticatie dat iemand anders toegang krijgt tot je account.
 • Automatische updates aanzetten: Zet automatisch updaten aan.
 • Antivirussoftware gebruiken: Installeer een antivirusprogramma en zorg dat deze software up-to-date blijft.
 • E-mailbeveiligingsstandaarden controleren: Controleer via internet de beveiliging van je e-mailadres.

Daarnaast kun je ook een cybersecurity scan laten uitvoeren door cybersecurity experts om een goed beeld te krijgen van de veiligheid van jouw bedrijf.

Hoe bescherm jij je tegen cyberaanvallen en datalekken?

Roep hiervoor de hulp in van een ervaren IT-kennispartner zoals Symbis. Wij weten hoe we een goed IT-securitybeleid binnen jullie organisatie moeten opzetten. Waarom? Omdat we dit al bij vele andere organisaties hebben gedaan.

We zijn er om de best passende ICT-beveiliging te vinden voor jouw organisatie. We onderzoeken voortdurend nieuwe oplossingen en mogelijkheden om ervoor te zorgen dat we altijd vooroplopen in de branche. We voelen ons verantwoordelijk voor jouw IT-security en zorgen ervoor dat onze ICT-beveiliging altijd klaar is voor de dag van morgen.

We begrijpen dat IT-security complex kan zijn, daarom nemen we je stap voor stap mee in de mogelijkheden en keuzes. Of je nu een klein bedrijf bent dat net begint met het opbouwen van je IT-infrastructuur, of een groot bedrijf dat op zoek is naar een upgrade van je huidige systemen, we zijn er om je te helpen bij elke stap.

Jouw data zijn waardevol en moeten goed worden beschermd. Wij helpen jou aan een veilige IT-omgeving, je kunt dat met een gerust gevoel aan ons overlaten.

Want daar gaan we ver in! Met bewezen beveiligingstechnieken en de vakkundige expertise en hulp van onze Security Engineers. Zo bieden we je altijd een passende en up-to-date oplossing, precies afgestemd op jullie specifieke situatie.

We staan altijd open voor een vrijblijvend en informatief gesprek hoe we jullie op dit vlak verder kunnen helpen. Kennismaken? Vul hieronder het formulier in en we nemen contact met je op: