Ga naar de inhoud

Orthodontist Zoetermeer

Vervangen serveromgeving

“Symbis maakt waar wat ze beloven, ze komen hun afspraken na. Daar zijn we gewoon heel positief over.”

Thoma Kroon-Baas, Praktijkmanager

Orthodontistenpraktijk Zoetermeer is een gerenommeerde praktijk in hartje Zoetermeer, waar een orthodontist en twaalf assistenten werkzaam zijn. De orthondontiepraktijk bestaat al sinds 1987 en is sindsdien uitgegroeid tot een grote praktijk. “Dagelijks zien we ongeveer 100 tot 120 patiënten, vertelt praktijkmanager Thoma Kroon-Baas. “Met al die patiënten verwerken we dagelijks heel wat informatie. Dus dan is het van groot belang dat onze veertien pc’s die we hebben zonder problemen draaien. Ze moeten gewoon werken, we zijn ervan afhankelijk.”

Helaas liep men op dit gebied in het verleden tegen problemen aan. Er waren veel klachten over de snelheid van de computers, waaronder bijvoorbeeld foutmeldingen bij het opslaan van patiënteninformatie. De toenmalige ICT-partij reageerde niet adequaat op deze meldingen. “Soms kregen we pas na een paar dagen een reactie op onze mails en telefoontjes”, aldus Thoma. Dat gaf een heel onprettig gevoel. “Je geeft je over aan deskundige mensen in vol vertrouwen, maar daar klopte niets van. Die samenwerking hebben we toen zo snel mogelijk beëindigd.”

De orthodontist sprak een bevriende collega, die zeer tevreden was over de geleverde diensten van Symbis. Na telefonisch contact te hebben gehad, is Symbis op gesprek geweest. “We hadden echt een goede eerste indruk na dit gesprek. We hadden niet het gevoel dat ze ons van alles aanpraatten, maar echt luisterden naar wat wij wilden en keken naar wat nodig was. Dat geeft een goed gevoel en dan groeit je vertrouwen.”

Uit de inventarisatie van Symbis bleek dat de server was verouderd en dat er sprake was van een onbeveiligde internetverbinding. In het kader van de AVG-wet was het noodzakelijk dat dit veranderd werd. Een server is echter een grote investering. “Het is dan echt belangrijk dat zo’n keuze goed onderbouwd wordt en dat je er een goed gevoel bij hebt”. Symbis zorgde voor een overzichtelijke offerte, die men kritisch heeft bekeken. Na goedkeuring is de server besteld. Deze is uitgerust met SSD schijven (full flash), waardoor men nu een razendsnelle werkomgeving heeft in de orthodontiepraktijk.

“Het blijft een dure uitgave, maar sinds alles geïnstalleerd is, hebben we nauwelijks problemen en daardoor minder servicekosten”. Over de geleverde service is men lovend, zowel in de oriëntatie, als in de levering en ook nu. “Er komt altijd bijna direct een reactie op je mail. Er zijn echt hele korte lijntjes. Je hebt gewoon meteen contact, met je eigen contactpersoon. Heel fijn is dat”. Thoma omschrijft contactpersoon Ronald als iemand die goed meedenkt en taken overneemt. “Hij werkt heel effectief en is heel prettig in de samenwerking”.

Kortom, Orthodontistenpraktijk Zoetermeer is erg tevreden. Of ze hen zouden aanbevelen bij anderen? “Ja, zeker! Symbis maakt waar wat ze beloven, ze komen hun afspraken na. Daar zijn we gewoon heel positief over.”

Persoonlijk advies?

Jan Smit en zijn team staan graag voor je klaar!