Ga naar de inhoud

Multidisciplinaire security-aanpak

Door Marco Krijgsman, marketeer Symbis

Een multidisciplinaire security-aanpak

Mens – Proces – Techniek

Het krijgen en houden van grip op jouw informatiebeveiliging is een continu proces. Een optimaal weerbare organisatie zet meer in dan alleen de nieuwste en slimste technieken, hoe belangrijk uiteraard ook. Want als jouw interne processen niet met de beveiligingsmaatregelen integreren, gaan de technieken nooit optimaal werken. En als je medewerkers zich niet voldoende bewust zijn van de gevaren blijft je organisatie kwetsbaar. Een multidisciplinaire aanpak zorgt voor de beste beveiliging van jouw ICT-omgeving.

Security Infographic

In onderstaande Security Infographic hebben we gevisualiseerd hoe zo’n multidisciplinaire aanpak werkt. Je ziet dat iéts doen, altijd beter is dan niets doen. Maar (donker)oranje is zoals je zult begrijpen niet de beste beveiliging. Hoe meer je in de drie disciplines mens, techniek en proces aan maatregelen treft, hoe dichter je beveiliging bij het (ideale) groene hart komt.

Security Scorekaart

Een optimale afstemming van de drie disciplines is in bijna alle gevallen maatwerk. Vandaar dat we een Symbis Security Scorekaart hebben ontwikkeld, waar we jouw organisatie in kunnen tekenen. Zo zie je direct wat je positie t.o.v. het hart is en waar er (eventueel) nog stappen gezet kunnen worden.

Vrijblijvende Security Check

Benieuwd waar jouw organisatie in de matrix staat? Vul dan samen met één van onze Security Consultants gratis en vrijblijvend de Security Scorekaart in. Via een paar korte vragen kunnen we al een globale indicatie geven.

Meer weten over onze multidisciplinaire securityaanpak?

We helpen je graag verder!