Ga naar de inhoud

Berséba – Optimalisatie SharePoint

“Heerlijk om zonder zorgen gezamenlijke documenten te kunnen bewerken, omdat je zeker weet dat je de laatste versie hebt.”

Berséba is het samenwerkingsverband passend onderwijs van de reformatorische basisscholen en speciale (basis)scholen in Nederland. De medewerkers werken verspreid over heel Nederland. Sinds het ontstaan van de organisatie in 2014 werkt men met Microsoft 365.

De medewerkers kunnen vanuit hun eigen werkplek documenten in SharePoint openen en bewerken. In de loop van de tijd groeide het aantal bestanden echter fors. De wijze waarop Berséba SharePoint Online gebruikte kon en moest efficiënter. Dus ging Symbis in gesprek met Berséba. Met elkaar is nagedacht over een betere manier van opslag van de documenten.

Het hele proces is als zeer transparant en prettig ervaren door Berséba. “Vanuit Symbis is er gekeken naar onze behoefte en vervolgens is er een eerlijk advies gekomen. De contactpersonen van Symbis hebben goed geluisterd en weten gewoon waar ze mee bezig zijn. De migratie is goed verlopen. Alle medewerkers zijn uitgebreid geïnformeerd en begeleid waar nodig. Er wordt nu naar volle tevredenheid gewerkt. Er zijn geen synchronisatieproblemen meer. Heerlijk om zonder zorgen gezamenlijke documenten te kunnen bewerken, omdat je zeker weet dat je de laatste versie hebt.”

Symbis blijft betrokken. “We hebben een vaste systeembeheerder die een aantal keer per jaar langskomt. We kunnen uiteraard altijd tussendoor bellen of mailen met de Servicedesk. Het is erg fijn om één vaste contactpersoon te hebben, die ook precies weet waar je het over hebt.” Zo kan men dat vertrouwde gevoel vasthouden, ook voor de toekomst.

Persoonlijk advies?

Jan Smit en zijn team staan graag voor je klaar!