Ga naar de inhoud

Burg Service

Migratie complete IT-omgeving

“We zijn heel tevreden over de dienstverlening door Symbis. Vooral de kennis en kunde van de projectleider, en de geborgde continuïteit van de productieomgeving gedurende het project zijn échte pluspunten.”

Bij een organisatorische afsplitsing van bedrijven komt altijd meer kijken dan je denkt. Neem alleen al de ICT-omgeving. Ook die moet afgesplitst en vervolgens opnieuw opgebouwd en ingericht. En dat terwijl de zaken gewoon door moeten, het liefst nog sneller dan eerst. Zeker als de marges onder druk staan, zoals in de transportsector het geval is. Laat dat nou precies de situatie zijn waar one stop serviceprovider Burg Service zich in bevond toen het bedrijf bij Symbis aanklopte.

Een volledige herziening van de ICT-systemen vroeg Burg Service. Zodat er een nieuwe, betrouwbare en stabiele ICT-omgeving zou ontstaan. Die sneller werkt, met voldoende mogelijkheden voor groei in de toekomst. Waar e-mail meer beschikbaar is. Bestanden eenvoudig kunnen worden gedeeld. Hardware en software up-to-date zijn. En waarbij bovendien de continuïteit van de productieomgeving op twee locaties is geborgd.

Samen aan de slag

Symbis ging, in nauwe samenwerking met Burg Service, aan de slag. Met de wensen, haalbaarheid en prioriteiten goed voor ogen, hebben we een concreet voorstel van producten en diensten opgesteld. Vervolgens maakten we per ICT-discipline, een schatting van de hoeveelheid werk aan installatie, configuratie en migratie. Daarop volgde een Plan Van Aanpak, een planning en het samenstellen van een projectteam, geleid door Symbis. Ook spraken we met elkaar af: wie zijn de contactpersonen bij Symbis en Burg Service?

De oplossing

Eerst hebben we een deel van de ICT-omgeving losgekoppeld en via Office 365 overgezet naar een online platform. Die hebben we als een betrouwbare mailomgeving ingericht. Deze Outlook 2016 Cache Mode zorgt er daarbij voor dat e-mails tot 5 jaar terug offline op te vragen zijn. Handig voor werknemers die regelmatig reizen. Ze kunnen trouwens meer dan 60GB aan mail, makkelijk opslaan met Exchange Online Archiving.

Vervolgens is de hardware en software van de ICT-omgeving geüpgraded, opnieuw geïnstalleerd of nieuw aangeschaft. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld nu aan de slag met snel en goed werkende computers, voorzien van de laatste updates en gewenste applicaties.

Daarnaast is de database verhuisd naar een virtual machine op locatie bij de klant, en is een nieuwe versie SQL 2014 geïnstalleerd. En maakten we met een nieuwe omgeving het delen van bestanden met bijvoorbeeld collega’s in China makkelijk. Een nieuwe Vodafone state of the art IP-VPN verbinding met back-up naar 3G/4G netwerk zorgt voor maximale uptime en de hoogste mate van redundancy.

Een stabiele en betrouwbare ICT-omgeving

Met alle upgrades, installaties en configuraties hebben we gezorgd voor een stabiele en betrouwbare ICT-omgeving. Een omgeving die onderhoudsvriendelijk is én voldoende flexibiliteit en schaalbaarheid heeft om groei in de toekomst aan te kunnen. Ook is bedrijfsinformatie veilig gesteld, met een volledig geautomatiseerde back-up. Als dat nodig is, kan data snel worden teruggehaald.

Het vervolg

Symbis zal de volledige back-end omgeving beheren, zodat Burg Service daar geen omkijken naar heeft. Hiervoor sluiten we samen een SLA (Service Level Agreement) af. En gaan we uit van een lange en vruchtbare relatie. Ook is Symbis trusted advisor voor Burg Service als het gaat om hun ICT omgeving.

Persoonlijk advies?

Jan Smit en zijn team staan graag voor je klaar!