Ga naar de inhoud

NK Profiel

Eigen serveromgeving

“Ze gooien voor een klant dan echt alles aan de kant, springen in de auto en komen het oplossen.”

Het hebben van een eigen server brengt diverse voordelen met zich mee. Het werkt sneller en efficiënter. Maar het brengt ook de nodige kosten met zich mee. Is dat het waard?

NK Profiel in Zwijndrecht is een productiebedrijf dat profielen produceert voor klanten. Het is een jong en dynamisch bedrijf met zo’n 10 medewerkers. Per dag worden er veel opdrachten uitgevoerd. Hiervoor worden tekeningen ontvangen en indien nodig aangepast. Vervolgens worden deze doorgestuurd naar de machines en kunnen de profielen geproduceerd worden. Dit alles het liefst zo snel en efficiënt mogelijk. Immers, “tijd is heel veel geld”, aldus een medewerker. Helaas bleek in de loop van de tijd dat het IT-systeem niet zo efficiënt was als men wilde. Er was sprake van behoorlijke traagheidsproblemen in de oude omgeving. “Als je niet snel kunt werken, levert dat gewoon veel werkstress op, zeker in de techniek.”

Men wilde daarom een eigen omgeving, zodat men in staat zou zijn om sneller te werken, sneller te schakelen en men zelf beslissingen kon nemen. NK Profiel ging om de tafel met diverse IT-partijen. Uiteindelijk kwamen er twee gelijkende offerten uit. Waarom de keuze voor Symbis? “Eigenlijk was het een soort gevoelskwestie. We hadden hier gewoon een goed en vertrouwd gevoel bij.” Dat gevoel werd door verschillende aspecten versterkt. Eén daarvan was de afstand. Symbis gepositioneerd in Alblasserdam en dat is slechts een kwartiertje rijden. Ook de grootte van de partij speelde een rol in de beslissing. “Symbis heeft voldoende capaciteit en kennis in huis. Het is gewoon een fijn gevoel dat je weet dat er voldoende personeel beschikbaar is als er iets aan de hand is.”

En dat goede gevoel werd in het gehele proces bevestigd. Er werd een passende offerte samengesteld en er was de bereidheid om in een tweede gesprek de plannen nogmaals door te spreken. Het werd ook als prettig ervaren dat er een techneut langskwam voor inventarisatie op de locatie zelf. “Dit gaf een prettig gevoel. Hij heeft ook met verschillende collega’s gesproken. Dit geeft vertrouwen voor de hele organisatie.” Ook over de uiteindelijk opbouw van de server en het overzetten van de bestanden heeft men niets dan lof. “Je merkt gewoon dat er bij Symbis techneuten werkzaam zijn, die veel ervaring hebben”.

Bij NK Profiel is er gekozen voor een Remote Desktop oplossing. Dit tot grote tevredenheid van de klant. “Er is heel goed gekeken naar onze eisen en wensen. In deze oplossing zit zeker ruimte voor uitbreiding, maar het is geen extreme overkill.” Op technisch vlak heeft het dan ook zeker het gewenste resultaat. “Als iemand van de medewerkers iets wil, kan dat nu zelf door ons geregeld worden en hoeven we hierover geen mail te sturen naar een externe partij.” Dit alles resulteert in snellere oplossingen en minder IT-uitdagingen.

NK Profiel heeft ervaren dat Symbis direct voor zijn klanten klaarstaat. Er wordt het voorbeeld genoemd van een storing, die plaatsvond tijdens de werkzaamheden voorafgaand aan de migratie van de e-mails en bestanden. Hierbij was bij de switch uitgevallen. Dit is voor een productiebedrijf een groot probleem, omdat er dan in de fabriek niet geproduceerd kan worden. Techneuten kwamen meteen en hebben een noodnetwerk aangelegd, zodat het werk weer kon worden opgepakt. “Ze gooien voor een klant dan echt alles aan de kant, springen in de auto en komen het oplossen.” Hierin wordt het goede gevoel wat de organisatie had voor Symbis bevestigd. “Afstand is voor ons een daadwerkelijke factor van succes.”

Persoonlijk advies?

Jan Smit en zijn team staan graag voor je klaar!